2011. május 5., csütörtök

Montenegró a jövő egyik felkapott üdülőhelye

Míg néhány évvel ezelőtt még alig hallottunk Montenegróról, addig mára már legtöbbünknek van olyan ismerőse, aki járt már a nem túl nagy Adria parti országban.
Montenegró adottságai ideálisak a nyaralók szempontjából, talán egyedül az infrastruktúra az, ami a robbanásszerű fejlődés ütemét lassítja. 
Ami mindenesetre adott az a kedvező fekvés: Európa nem túl távoli pontja. Mind hazánkból, mind Nyugat-Európából jóval könnyebben megközelíthető helyszín, mint Görögország, vagy a Bolgár tengerpart.
A strandoláshoz megfelelő klíma, kellemes hőmérsékletű tenger szintén nem hagy kívánnivalót maga után.
Csodálatos látvány, gondoljunk csak a Kotori-öböl környékére. Ugyanakkor a tengerparttól nem messze teljesen más jellegű tájak és látnivalók várják a turistákat, így a program lehetőségek száma is adott.
Kedvezőek az árak is, melyek ugyan az elmúlt években sokat emelkedtek, de még mindig alatta maradnak a Horvát, vagy egyéb hasonló kaliberű utazási célpontok árainak.
Montenegró tehát nagy lehetőségeket rejt magában, amit várhatóan rövidesen a turisták is fel fognak fedezni. Infrastrukturálisan azonban még nagy lépéseket kell tennie ennek a piciny országnak, hisz autópályák és megfelelő számú szálláshely hiányában korlátozottak a bővülési lehetőségeik.
Horvátország irányából az autópálya gyakorlatilag majdnem végig adott, ám a kerülő Magyarországról nézve számottevő. Logikus lenne a légi közlekedés fejlesztése, a fapados légitársaságok olcsó jegyei által egyszerűsödő megközelíthetőség, ám jelenleg ez még csak egy lehetséges jövőkép. Azok akik még szeretnék a hatalmas turista áradat előtt és mérsékelt árakon Montenegró nyaralóhelyein eltölteni szabadságukat ne késlekedjenek. Pár év és gyökeresen megváltozhat ez az ország.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése