2011. április 27., szerda

Tengerpart Romániában

Sokak számára nem hangzik túl jól a Román tengerpart, azonban ez legtöbb esetben színtiszta előítélet keleti szomszédunkkal szemben. Másoknak ugyan van tapasztalata a Fekete-tenger parti üdülőhelyekről, ám főleg a szocialista időkből.
Azóta a környék sokat fejlődött, igazi nyaralóvárosok lettek a korábbi szocialista üdülőhelyekből. Ilyen például Mamaia vagy Vama Veche, de a környék legnagyobb települése, Constanta is várja a turistákat. Tény, hogy a szocializmus és annak ipara elég látványos nyomot hagyott a környéken és nem is tisztaságáról híres a környék, ám maga a Fekete-tenger gyönyörű és ideális a fürdőzésre.
A Román tengerpart ráadásul egyre több jó minőségű és viszonylag olcsó szállodát tud felmutatni, ahol az All-Inclusive ellátás valóban teljes körű.


Románia tengerpartjára tehát érdemes lehet elutazni, ám a Román Riviéra elnevezés már valóban kicsit erős lehet. Az üres és tiszta tengerpartokhoz szokott turisták könnyen csalódhatnak, hisz a feljebb már említett szemét mellé bizony sok a turista is. Nem árt tehát alaposan felkészülni annak, aki ide tervezi nyaralását, főleg lélekben. Érdemes a fórumokon elolvasni mások véleményét, mert bár a legtöbben továbbra se pozitívan nyilatkoznak a Román tengerpartról, ám azok akik tudják mi vár rájuk igenis tudják nagyon jól érezni magukat, méghozzá bizonyos esetekben igen kedvező áron.
A Román turisztikai hivatal pedig elég sok mindent megtesz, hogy javítsa a körülményeket, így várhatóan évről évre egyre kellemesebb körülmények várják az amúgy csodálatos adottságokkal rendelkező Fekete-tenger menti üdülőövezetet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése